De bedste spionromaner som du bør læse denne vinter

Det er koldt udenfor og derfor er det være en god ide at hygge indenfor med et tæppe over sig og en bog i hånden, eller spille nogle interessante videospil. Hvis du er interesseret i at spille nogle gode online spil, skal du læs mere her. Ellers, i denne artikel kan du læse om flere spændende spionromaner, som vi mener du bør læse denne vinter.

James Bond-bøgerne

Der findes vel ikke mere omtalte spionromaner end alle James Bond-bøgerne. 007 er hovedpersonen i bøgerne og novellesamlingerne skrevet af Ian Fleming. Den første bog ”Casino Royale” kom på gaden i 1953 og i de efterfølgende 13 år kom der 11 andre James Bond-bøger samt to novellesamlinger på gaden. Novellesamlingen ”Octopussy and The Living Daylights” kom på gaden i 1966 to år efter Flemings død.

Ian Flemming var en engelsk efterretningsagent, journalist og senest forfatter, som opnåede stor succes især da de to filmproducenter Albert Broccoli og Harry Saltzman købte rettighederne til 007-filmene og udgav de første James Bond-film i løbet af 1960’erne.

Mange andre forfattere har skrevet om James Bond efter Ian Flemings død i 1964. Blandt andet udgav Kingsley Amis ”Døden har dragetænder” i 1968, mens John Gardner skrev 16 Bond-bøger mellem 1981 og 1996. Raymond Benson, Sebastian Faulks, Jeffrey Deaver, William Boyd, John Pearson, Christopher Wood, Charlie Higson og Samantha Weinberg har også skrevet om 007-agenten. Du har altså nok stof at rive fat i, hvis du gerne vil læse spionromaner med James Bond i hovedrollen.

Vinter i Madrid af C.J. Sansom

Spionromanen ”Vinter i Madrid” passer fint til de kolde vintertider. Bogen er en blanding af virkelige hændelser og fiktive personer i en fortælling om englænderen Harry Brett, som bliver sendt til den spanske hovedstad Madrid efter at han blev såret ved Dunkerque. Her skal han udspionere en gammel skolekammerat i Spanien, som er ved at blive genopbygget efter Den Spanske Borgerkrig og som nu lever under diktatoren Francos regime. Det er en anerledes fortælling med Harry, som er alt fra en perfekt spion, da han døjer med angstanfald og traumer efter slaget ved Dunkerque.

På udkig efter Hemingway af Leif Davidsen

Vi synes også at det var på sin plads at anbefale en god spionroman af en dansk forfatter. Her er ”På udkig efter Hemingway” af Leif Davidsen et oplagt valg. Bogen handler om gymnasielektoren i spansk og historie John C. Petersen, som kommer fra Ringkøbing. Petersen er stor fan af Hemingway og efter at han har mistet sin kone har han et behov for at komme ud i verden og følge i Hemingways spor.

Petersen rejser til Key West i Florida hvor han møder en gammel exil-cubaner, som får ham overtalt til at tage turen til Cuba. Manden vil gerne have at John overbringer et brev til hans datter, som han ønsker at slutte fred med inden at han dør. Det lyder uskyldigt på papiret, men hurtigt er der mange personer, som bliver interesserede i at den anonyme mand fra Ringkøbing rejser til Cuba. John kommer hurtigt ud i nogle udfordrende situationer, men faktisk er han meget tilfreds med at være ”deep undercover” på Cuba og det er spændende at læse om.