De bedste selvhjælpsbøger

Hvis du døjer med problemer i hverdagen som stress, knas i parforholdet eller andre ting, så kan det mange gange hjælpe at læse en selvhjælpsbog. I denne artikel kan du blive inspireret til at læse flere fantastiske selvhjælpsbøger, som allerede har solgt flere millioner eksemplarer.

Syv gode vaner af Stephen Covey

Tilbage i 1989 skrev Stephen R. Covey klassikeren ”7 gode vaner”, som stadigvæk er god den dag i dag. I bogen kan du læse om at være proaktiv, at begynde med beslutningen, at gøre det første først, at være en vind/vind person, at gå efter først at forstå og derefter at blive forstået, at skabe synergi og at slibe saven. Alle syv gode vaner kan hjælpe dig med at udvikle dig selv på et personligt plan og blive bedre til både at opnå personlige samarbejde men også at samarbejde. Alt i alt kan du blive til et helt og effektivt menneske ved at læse ”syv gode vaner”, som giver dig styringen af dit liv tilbage.  

Your Erroneous Zones af Wayne Dyer

Selvhjælpsguruen Wayne Dyer har skrevet ”Your Erroneous Zones, som oversættes til ”Forny dig selv” på dansk. Dette er en af de mest solgte bøger i verden og der er efterhånden blevet solgt mere end 35 millioner kopier. Med denne bog kan du lære at bestemme over dig selv og løsrive dig fra fortiden. Du lærer også at lade være med at trække tiden ud og at vinke farvel til vrede i den populære selvhjælpsbog.

Du skal lære at være glad af Carmen Serrat-Valera og Alexandra Dieguez Gonzalez

Du kan også læse bogen ”Du skal lære at være glad” af Carmen Serrat-Valera og Alexandra Dieguez Gonzalez. Her kan du lære om at udforske dine personlige ressourcer og at styre dine følelser.

Selvhjælpsbogen passer godt til vores stressede hverdag hvor det handler om at være perfekt og derfor glemmer mange at være glade og at nyde livet. Men med denne bog lærer du at være lykkelig og at sætte pris på de mindste ting samt at mindske stressniveauet.

Mænd er fra MARS, kvinder er fra VENUS af John Gray

Bogen ”Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus” af den amerikanske psykolog John Gray er muligvis den bedste selvhjælpsbog til parforhold. Her gennemgår den amerikanske forfatter hvad du kan gøre for at kommunikere med din partner og han forklarer også hvorfor vi skændes, selv når vi er forelskede. Hvis du allerede har læst ”Mænd er fra Mars, Kvinder er fra Venus”, så kan vi anbefale ”Mars begærer Venus”, ”Venus elsker Mars”, ”Mars og Venus i nye forhold” og ”Mars og Venus finder en kæreste”, som alle sammen er skrevet af den samme forfatter.

Nuets kraft af Eckhart Tolle

Eckhart Tolle er en af de mest relevante spirituelle lærere i det 21. århundrede. Tolle lærer dig at overvinde følelsesmæssige smerter og tankernes tyranni i bogen ”Lev i nuets kraft” hvor du bliver præsenteret for en lang række øvelser, som du kan bruge til at tackle både fortidens, nutidens og fremtidens forhindringer.

Tolle har også skrevet bogen ”En ny jord” hvor han igen fokuserer på at vi lever i nuet og at vi accepterer øjeblikket, som det er. Men her er fokus på at vi skal håndtere områder som ego, stolthed og magtbegærlighed, som alt sammen roder med vores hjerne.

”En ny Jord” kom på gaden i 2005 og den kom også hurtigt på Bestseller-listen i New York. Selvhjælpsbogen blev især populær da Oprah Winfrey anbefalede den til sine seere i januar 2008 og senere samarbejdede Tolle og Oprah i et 10-ugers live online seminar hvor mere end 700.000 personer fra over 100 forskellige lande deltog.