De fem bedste debutforfattere i 2021

Der er kommet mange gode bøger i 2021. Her tænker vi især på de nye forfattere, der har taget verden med storm. Du kan læse om fem af dem nedenfor.

Alex Finlay

Alex Finlay topper denne liste, da han har haft den mest imponerende debut i 2021. Hans debutbog ”Every Last Fear” handler om den universitetsstuderende gut Matt Pine, som lægger ud med at få dårlige nyheder. Stort set hele hans familie er blevet dræbt på en ferie i Mexico. Det lokale politi hævder at der er tale om en ulykke, men det amerikanske FBI er ikke overbeviste. De vil dog ikke fortælle Matt hvorfor, og nu har du nok til selv at gå i gang med at læse resten af historien.

Robert Jones Jr.

Når du leder efter de bedste nye forfattere fra 2021, vil du sikkert støde på Robert Jones Jr. Igen og igen. Hans bog ”The Prophets” er blevet bedømt mere end 900 gange på Amazon, og den er blevet udvalgt som årets bedste bog af blandt andet PopSugar, Buzzfeed, Entertainment Weekly, The Washington Post og andre. 

Desuden er ”The Prophets” også en finalist ved National Book Awards. Den blev øjeblikkeligt en New York Times bestseller og den notoriske avis har også udvalgt bogens som en af de mest bemærkelsesværdige bøger i år samt en af de bedste historiske fiktionsbøger i år. Derfor har Robert Jones Jr. skabt et brag af en debutbog, og derfor er der høje forventninger til hans næste bøger.

Jesse Q. Sustanto

En anden populær debutant er Jesse Q. Sustanto. Hun står bag ”Dial A for Aunties”, som er en romantisk komediebog, som er sjov at læse fra den første til den sidste side. Det hele starter med hvordan hovedpersonen vil et uheld kommer til at slå sin blind date ihjel, og hele bogen handler om Meddelin Chan og hendes tanter. Derfor hedder bogen ”Dial A for Aunties”.

Dawnie Walton

”The Final revival of Opal & New” er en god bog af Dawnie Walton, som skriver om en rock duo, der lever i 1970’erne. De overrasker hele omverden ved at gå hver til sit, og de skjulte hemmeligheder kommer frem, når de forsøger at genforene sig senere hen. Bogen er blevet vurderet til topkarakter mere end 400 gange på Amazon, og derfor er der tale om en ekstra imponerende debut af Walton.

Ashley Audrain

”The Push” er titlen på Ashley Audrains debutbog, som kom ud i år. Alle begyndte at tale om bogen, lige så snart at den kom på gaden. Det er en psykologisk, nervepirrende, thriller bog, som handler om hovedpersonen Blythe Connor. Hele fortællingen omhandler hovedpersonens erfaringer som mor, som mildest talt ikke er som forventede, og måske er det netop derfor at man kvinder allerede har læst denne bog igen og igen.