Fem klassikere du bare må læse

Du har sikkert en uendelig liste over bøger, som du gerne vil læse før eller senere. Hvis du har svært ved at vælge hvad du gerne vil læse, hjælper vi dig nedenfor med fem klassikere, som du bare må læse før eller senere i dit liv.

Den Store Gatsby

F. Scott Fitzgerald var en af de største forfatter i 1920’erne, hvor han kom med The Great Gatsby. Bogen kaldes også for Den Store Gatsby på dansk og fortællingen finder sted på østkysten i USA. Vi anbefaler at læse mesterværket både på dansk og engelsk, da det er en sand klassiker, som du ikke bør gå glip af.

Don Quijote 

En af de alletiders bedste bøger er Den Kløgtige Adelsmand Don Quijote af La Mancha af spanske Miguel De Cervantes. Romanen stammer helt tilbage til 1605 og 1615 hvor henholdsvis den første og anden del blev udgivet. Ikke alene har romanen inspireret folk på tværs af verden, som elsker at læse. Det siges også at Pablo Picasso, Wilhelm Marstrand og spanske Salvador Dali alle har ladet sig inspireret af Don Quijote. 

Pelle Erobreren

En af de mest berømte danske bøger nogensinde er Pelle Erobreren. Først og fremmest kan du læse mesterværket, og derefter kan du se det på film. Faktisk kan vi anbefale to gode film. Til at starte med kan du se Pelle Erobreren af Bille August, som stammer helt tilbage fra 1987. Her har Pelle Hvenegaard en af hovedrollerne som lille søn Pelle. Thure Lindhardt har også en lille rolle i filmen, hvilket er pudsigt, og det kommer vi til i den næste sektion.

Lykke-Per

En anden dansk klassiker er Lykke-Per af Henrik Pontoppidan. Den er blevet til et af de største værker i den danske litterære historie, og er en klassiker, som du bør læse. Her kan du også se en film inspireret af fortællingen. Den hedder Lykke-Per og har Thure Lindhardt i hovedrollen som Lykke-Per. Start dog med bogen først, så du kan nyde den oplevelse i dit hoved, før du får sat billeder på fortællingen med filmen.

Rig Far, Fattig Far

Denne bog skiller sig ud fra de fire førnævnte bøger. Vi bevæger os over i en genre, som ikke er fiktion. I stedet er der tale om ”Rich Dad, Poor Dad”, som er en bestseller af Robert Kiyosaki. Det er interessant læsning, som analyserer vores økonomiske mentalitet. Du bliver udfordret på dit forhold til penge og vil sikkert lære mere om investering i aktier, ejendomme og generelt hvordan du bruger dine økonomiske midler. Selvom at der er tale om en bog fra 1997, er den stadigvæk relevant den dag i dag. Kiyosaki har senere hen udgivet mange andre bøger, som du måske får lyst til at dykke ned i, når du først har læst denne klassiker.