Hvad er Goodreads? Læseormenes favorit til boganbefalinger

Enhver læseorm bør overveje at benytte Goodreads. Der er tale om en platform, som hjælper med at notere hvad du læser. Du kan også skrive boganmeldelser og hjælpe andre folk med at få inspiration til den næste bog, som de ønsker at læse. Nedenfor giver vi flere detaljer om hvad Goodreads rent faktisk er.

Anbefalinger til nye bøger

Nu til dags vælger de fleste personer sine film, bøger og spil efter anbefalinger af andre personer. Det kan både være folk i den nærmeste omkredskreds med familiemedlemmer og venner. Naturligvis kan det også være på nettet. Deling af boganmeldelser minder i høj grad om at dele en Spilnu bonuskode. Det er en anbefaling til et sjovt tidsfordriv!

En hjemmeside til bogelskere 

Goodreads er ærlig talt en platform skabt til til bogelskere. Hvis du læser flere bøger på en gang, kan du holde styr på hvor langt du er kommet med hver eneste. Du kan naturligvis også notere, når du er færdig med at læse en bog. På den måde er det en form for online bogsamling. Der er også mulighed for at skabe en form for ønskeliste. Det vil sige en liste, hvor du kan gemme bøger, som du ønsker at læse i fremtiden.

Opdag nye bøger

Netop i forlængelse med ønskelisten, er det relevant at komme ind på hvordan Goodreads hjælper dig med at læse nye bøger. Siden hjælper brugerne med at opdage nye bøger. Det er blandt andet baseret på data og dens algoritme, som lidt efter lidt finder ud af hvilken slags bøger, du er vild med at læse. 

Hvem står bag Goodreads?

Otis Chandler og Elizabeth Kuri startede Goodreads op i julen 2006. De gik i luften kun en måned senere i januar 2007. Ved enden af det samme år havde de allerede 650.000 medlemmer. Der var også blevet tilføjet mere end 10 millioner bøger. Fem år senere havde platformen eftersigende 10 millioner medlemmer. Desuden havde de 20 millioner månedlige besøg, og alt sammen var baseret på et lille foretagende med 30 ansatte.

Amazon startede op med at sælge bøger, da de startede deres e-handel tilbage i halvfemserne. Derfor kom det nok ikke som en overraskelse at Amazon opkøbte Goodreads i foråret 2013. I juli samme år var databasen med medlemmer vokset til 20 millioner personer. Spoler vi tiden frem til juli 2019 havde de lige pludseligt 90 millioner medlemmer. 

Det kan du bruge Goodreads til

Måske tænker du over hvad du egentligt kan bruge alle de tal til. Men tænk på 90 millioner bogfans. Det er det bedste sted til at høre alt hvad du bør vide om bøger. På Goodreads kan du klikke ind på en bog. Der kan du se den samlede vurdering ud af fem stjerner. Du kan også se hvor mange gange bogen er blevet vurderet, og læse et hav af anmeldelser. Der er bøger, som har mere end 12.000 anmeldelser. 

Når du klikker på en bog, får du også anbefalinger til andre bøger. Først og fremmest er der et lille udvalg af de bøger, som læserne også har nydt. Du kan også se et større udvalg ved at klikke på ”se lignende bøger.”

Bliv til en del af fællesskabet

Vi anbefaler ikke blot at få boganbefalinger hos Goodreads, men også at bidrage til fællesskabet. Livet handler om at hjælpe hinanden. Derfor anbefaler vi at du bruger tid på at skrive korte eller længere anmeldelser af de bøger, som du har nydt at læse. Har du endnu ikke en bruger, kan du oprette dig med Facebook, Amazon, Apple eller skabe et nyt login med din e-mailadresse.