Nook vs. Kindle – hvilken er bedst?

Det er meget normalt at sammenligne Nook og Kindle. I Europa kender de fleste til Kindle, og ikke så mange personer kender til Nook. Kindle er designet af Amazon, mens Barnes & Noble står bag Nook. Nedenfor sammenligner vi de to forskellige e-læsere.

Kindle med og uden 3G

Der findes Amazon Kindle både med og uden 3G. På den ene side kan du få en Amazon Kindle med 3G og trådløst internet, mens der er en version, som udelukkende kører på trådløst internet. Og med internetforbindelsen søger folk ikke kun efter bøger, de kan downloade og købe, folk bruger også bonus-koder.dk til bonuskoder, og de leder også efter anmeldelser online af de bøger, de gerne ville læse.

Bestil Nook hjem fra USA

Du kan kun købe Nook hos Barnes & Noble i USA. Det vil sige at du enten skal en tur over den anden side af Atlanterhavet eller bestille den via nettet. Når du køber for mere end 80 kroner på nettet, skal du betale told af dine varer bestilt fra USA. Desuden er Nook lige på grænsen over hvorvidt du skal betale både moms og told. I sidste ende kan du regne med at skulle give 10-25 % mere for dit produkt end købsprisen, når du bestiller hjem fra USA.

Priserne på Nook og Kindle

I forlængelse med ovenstående er det nemlig tid til at kigge på hvad enheden koster. Hos Barnes & Noble koster deres Nook per standard omkring 150 dollars, der svarer til ca. 990 kroner. Til tider kan du være heldig at få den til 850 kroner. Der findes også NookColor, som koster omkring 250 dollars. Det bliver til omkring 1650 danske kroner. Der skal du altså både betale told og moms, da du kommer langt over minimumsgrænsen på 1150 kroner. 

Prisen på en Amazon Kindle ligger mellem 900 og 1300 kroner for deres mest økonomiske elektroniske læsere. Du kan også få fingrene i den avancerede Amazon Kindle Oasis til mellem 2200 og 2500 kroner. Kigger vi dog på standardapparaterne minder priserne på Nook og Amazon Kindle altså om hinanden. 

Amazon giver dig flest GB

Det er bedst at sammenligne Nook GlowLight og Kindle Paperwhite, som minder mest om hinanden. Nook kommer kun i en udgave med 8GB, mens du kan få Kindle Paperwhite enten med 8GB eller 32GB. Dog bør du sagtens kunne nøjes med 8GB, da de fleste opbevarer deres indhold i skyen. 

Kindle er vandtæt

Endnu en fordel ved Kindle Paperwhite er at den er vandtæt. Den kan tåle at være i to meter dybt vand i en time. Du har nok ikke planer om at svømme med din Kindle, men det er en ekstra fordel, hvis du tager din Kindle med på stranden eller til poolen. Desuden kan du også stille og roligt bruge den, mens du tager et varmt bad i dit badekar. 

Batteriet holder på begge dele

Når de fleste køber elektroniske apparater, kigger de ofte på batteriets levetid. Her scorer begge enheder toppoint. Folkene bag Nook hævder at du kan bruge den i helt op til 50 dage, mens Amazon siger at Kindle kan køre i ”uger” på en opladning. Uanset hvad behøver du hverken at lade Nook eller Kindle tit op.

Amazon vinder

I sidste ende må vi sige at Amazon nok er den største vinder. Det kan hurtigt blive bøvlet at skulle bestille en Nook hjem fra USA, når du kan købe en Kindle i din lokale Power. Derfor undgår du alt med told, moms og eventuelle andre stik, som ikke kan bruges i Europa. Desuden er Kindle som sagt vandtæt og kan fås med op til 32 GB.