Sådan bliver du til en bedre forfatter

Det er vigtigt at lære nye ting i livet. Uanset om du allerede har skrevet en, ti eller ingen bøger, kan du benytte de fire nyttige tips, som vi deler med dig nedenfor. 

Giv dig selv plads til at fejle

Det er utroligt vigtigt at du har realistiske forventninger til at skrive en bog. Flere forfatter har skrevet udkast til bøger og endt med at starte forfra. Fx er ”Hungry Ghosts” en af de mest populære fantasy bøger af Stephen Blackmoore. Hungry Ghost er den tredje i bogserien om Eric Carter, som startede med Dead Things (2013) og Broken Souls (2014). 

Den tredje bog havde en planlagt lanceringsdato i 2015, men Blackmoore indrømmede at han ikke var tilfreds med det første udkast. Derfor måtte fans vente længere til sommeren 2017, og resultatet var glimrende. 

Pointen er at du ikke bør forvente at det første du skriver er helt perfekt. Det er ok at fejle, og endda at starte forfra. Her er det vigtigste er at du kommer i gang, ellers risikerer du at forhale processen, som også er kendt som prokrastination.

Læs andre bøger

Det handler ikke om at kopiere andre forfattere. Du kan sagtens blive bedre til at skrive bøger ved at læse andre bøger. Når du dykker ned i en bog, kan du skubbe dagligdagens stress og jag væk. På den måde kan det være at du får en række kreative ideer.

Tag et kursus

Uanset om du er nybegynder eller en erfaren forfatter, kan du altid lære noget nyt. Derfor kan det være en god ide at tage et kursus online. Du kan benytte sider som Skillshare, Udemy, Coursera og lignende. Der er naturligvis også brugbare videoer på YouTube, som er helt gratis. 

Bed om feedback

Mange har svært ved at bede om feedback. Det gælder ikke kun for forfattere, men også på arbejdspladsen og i andre sammenhænge. Dog er det muligvis det vigtigste værktøj til at blive til en bedre forfatter. 

Du kan kun finde ud af om dine skriverier giver mening for andre øjne, når du beder en anden person om at læse det. Måske kan det være at en sætning gav mening i dit hoved, men når en anden person, kan han eller hun være i tvivl om hvad det betyder. 

Sørg for at bede de rette personer om feedback. Der er folk, som måske vil være bange for at såre dine følelser, og det kan føre til at de ikke er ærlig med deres feedback. Andre er måske ikke konstruktive med deres rådgivning. Prøv dig frem med hvem du stoler på. Jo oftere du gennemfører denne proces, desto bedre vil du blive til at komme med et produkt, som publikum vil tage godt imod.