Ringenes Herre: Forskelle mellem bøgerne og filmene

I vores fritid kan vi have forskellige måder at have det sjovt på. Nogle synes det er sjovt at bruge Pip.dk bonuskode, andre synes det er sjovt at lytte til podcasts eller se film. Det er alt sammen subjektivt, hvad vi synes er sjovt, ikke? Noget vi alle synes er sjovt, eller i hvert fald størstedelen, er film trilogien Ringenes Herre.

Viggo Mortensen var en af de mange verdensberømte skuespillere i Ringenes Herre, som er gået over i historien som nogle af de bedste film nogensinde. Trilogien er baseret på bøgerne skrevet af J. R. R. Tolkien. Der er seks bøger i hele serien, to per volumen. Naturligvis er det hele ikke kommet med i filmene. Faktisk er der elementer, som varierer mellem bøgerne og filmene og det kigger vi på nedenfor.

Elvene har en anden attitude 

Det pudsige ved Ringenes Herre er at elvene har fået en helt anden attitude.  

Orlando Bloom brød igennem i Hollywood blandt andet på grund af hans rolle som Legolas i Ringenes Herre. Legolas, Arwen, Elrond og Galadriel havde en mystisk og nobel aura med en del tristhed over dem. I bogen er vi over i en helt anden boldgade, da de er meget muntre. 

Elvene synger sange og laver sjov med folk i deres omgivelser. Faktisk møder vi elvene for første gang i bogen hvor de synger, griner og gør grin med Frodo. Hvorfor det ikke er en del af filmene vil måske være et spørgsmål, som vi aldrig får et svar på.

De manglede i filmene

Der var meget kontrovers omkring at nøglefigurer som Glorfindel og Tom Bombadil manglede fra Ringenes Herre. Netop Glorfindel erstattes i høj grad af Arwen Evenstar. Desuden havde Aragorn, Gandalf og Elrond betydeligt anderledes personlighedstræk end i bøgerne, og det var mange fans heller ikke tilfredse med. 

Tidslinjen er ikke den samme 

Hele tidslinjen differentierer fra filmene og bøgerne. Det er meget naturligt, da filmene ikke havde mulighed for at inkludere lige så meget information som filmene. Derfor antages det at tidslinjen er anderledes især for at fremskynde tingene i plottet, så ting går hurtigere i trilogien med filmene. 

Flere kapitler blev ikke taget med

I forlængelse med ovennævnte er det også kommet frem at flere kapitler slet ikke var en del af filmene. De seks bøger består af 62 kapitler. Her er det interessant at fem kapitler fra den første bog The Fellowship of the Ring ikke blev filmet af Bloom, Wood og de andre Hollywood-skuespillere. Det understreger igen at en lang del af introduktionen højst sandsynligt blev taget ud af filmene for at komme til sagen så hurtigt som muligt.

Frodo er meget yngre

Venskabet mellem Frodo, spillet af Elijah Wood, og Sam, spillet af Sean Astin, har en enorm betydning for Ringenes Herre. I filmene lader det til at de fire hobbitter er på samme alder og de går for det meste med det samme tøj. 

Wood var omkring 20 år gammel, da han spillede Frodo i filmen. Det pudsige er at han endda ikke har læst bøgerne, i hvert fald ikke før han filmede trilogien. I bogen var Frodo 50 år gammel, da han drog ud på jagten efter ringen. I bøgerne er Merry 36 og Pippin er 28 år gammel. Faktisk betragtes Pippin som ung og uansvarlig per standarder for hobbitter. Under alle omstændigheder præsenterer det en stor aldersforskel, som altså ikke er en del af filmene. 

Hovedpersonen vokser i filmene

I filmene er det også interessant at hovedpersonen Frodo har mindre visdom end i bøgerne. Der skabes en historie hvor Frodo især vokser i takt med at han oplever de ting, som du også kan se i filmene. Det kulminerer til sidst i at Saruman respekterer og ser op til Frodo. Hele den historie er højst sandsynligt skabt fordi det passer bedre til hvordan publikum føler at de følger Frodo bliver til en stærkere person og det er naturligvis medrivende.