Bedste psykologibøger der kan hjælpe dig i din hverdag

Størstedelen af de bedste psykologibøger, som kan hjælpe dig i din hverdag, arbejder med positiv psykologi. I denne artikel kan du læse om fire bøger, som kan give dig glæden tilbage i hverdagen – ligesom Bingosjov bonuskode gør.

The Happiness Hypothesis af Jonathan Haidt

Jonathan David Haidt er en amerikansk psykologi, som primært arbejder med psykologien bag morale og moralen bag følelser. Haidt var studerende på University of Pennsylvania og det prestigerige Yale University.

I 2006 sprang han ud som forfatter, da han udgav ”The Happiness Hypothesis: Finding Modern Truth in Ancient Wisdom”. Bogen er 320 sider lang og her kan du læse om hvordan den amerikanske psykolog tager fat i den antikke filosofiske visdom som fx Buddha og Jesus, som han undersøger med psykologisk videnskabelige øjne. Den interessant bog vil i sidste ende overbevise dig om at gammel visdom ikke ældes og forhåbentligt hjælpe dig frem til en nemmere hverdag.

Positiv psykologi af Hans Henrik Knoop

Du kan også læse en kort og overskuelig bog om positiv psykolog på dansk i bogen af Hans Henrik Knoop. Bogen handler om at vi som mennesker skal fokusere på positiv psykologi i stedet for negativ psykologi. Du lærer at placere dit fokus på gode nyheder og de gode ting i hverdagen i stedet for depression, stress, terror osv. Selvom at bogen kun er på 59 sider, så er den stadigvæk et godt værktøj til at man får det bedre med sig selv og undgår for meget fokus på de dårlige nyheder i hverdagen.

Hverdagspsykologi af Carina Poulsen & Rebekka Egeland

Hvis du søger en længere bog på dansk, så kan vi også anbefale bogen ”Hverdagspsykologi: hjælp til at stå fast i modgang” af Carina Poulsen & Rebekka Egeland. Dette er også en guide til hvordan du kan få det bedre med dig selv og dine omgivelser. Bogen er 326 sider lang og den er skrevet af to norske psykologer, men den er også blevet oversat til dansk.

I bogen får du svar på spørgsmål som hvorfor skammer jeg mig sådan over ikke at slå til? Eller hvorfor har jeg det sådan? Som er to spørgsmål, som de to psykologer ofte bliver stillet af sine klienter.

Takket været Hverdagspsykologi kan du få en nemmere hverdag med mindre stress, en bedre fornemmelse i kroppen, færre negative tanker og generelt blive mere glad. Bogen tager fat i hvordan vi skal håndtere situationer med ens veninder, ens forældre, ens partner eller dem vi arbejder sammen med. På den måde bliver det nemmere at stå i situationer hvor vi bliver mentalt eller følelsesmæssigt udfordret.

Stærkere

Du kender måske Mikael Kamber fra TV2 nyhederne, men faktisk er journalisten også uddannet indenfor positiv psykologi ved Tal Ben Shahar, som er kendt for bøgerne ”Happier: Learn the Secrets to Daily Joy and Lasting Fulfillment”, ”The Pursuit of Perfect: How to Stop Chasing Perfection and Start Living a Richer, Happier Life” og ”Even Happier: A Gratitude Journal for Daily Joy and Lasting Fulfillment”.

Kamber har skrevet ”stærkere” sammen med René Oehlenschlæger, som er uddannet i kemi og idræt på Københavns Universitet og som også har lært om positiv psykologi i USA af Tal Ben Shahar.

I bogen fokuserer Kamper og Oehlenschlæger på at vi skal arbejde mere med vores styrker i stedet for vores svagheder, da vores styrker hjælper os med at løfte os selv. Det er en fin bog, som mange sikkert kan have gavn af at læse.