At læse bøger i virtual reality

Du kender sikkert til muligheden for at læse en bog i paperback format og måske har du også prøvet på at læse en eBook på fx Kindle. Det helt nye inden for læsning er at læse bøger i virtual reality (VR), selvom mange nægter at bruge disse moderne teknologier – ligesom nogle mennesker foretrækker rigtige kasinoer end velkomstbonus hos Nordicbet.

Du kan bruge Bigscreen VR hvor du kan bruge din computers desktop i et VR-miljø. Her kan du bruge lige den book app, som du normalt ville bruge på computeren. Du kan fx bruge Kobo eller Kindle til at åbne bogen og derefter vende og dreje den, alt efter hvordan du foretrækker at læse i VR.

Du kan skabe en god atmosfære

En af fordelene ved læsning i VR er at du kan skabe den perfekte atmosfære. Hvis du er typen, der sætter den rette musik på afspilleren, når du skal til at læse en god bog, så vil du sikkert elske virtual reality. Med VR har du mulighed for at skabe en baggrund med nærmest lige nøjagtigt den atmosfære, som du har lyst til at være i. Du kan fx vælge at sidde ved et stort bål under stjernehimlen, mens du læser den seneste nye Nicholas Sparks bog, selv når du rent faktisk sidder hjemme i din stue.

Du slipper fra distraheringer i første omgang

Ved at læse en bog i virtual reality slipper du fra de distraheringer, som der kan være i dit hus. Du lever dig hurtigt helt ind i bogen med VR og undgår at dine øjne kigger op for at tjekke hvad der foregår udenfor eller springer op af sofaen, lige så snart vaskemaskinen er færdig og det er tid til at tømme den. Med VR får du fred og ro til at læse din bog.

Men du kan godt blive distraheret

Det er sandt at du slipper for distraheringer hjemme i dit eget hus, men du kan hurtigt blive fristet til at kaste dig ud i en anden aktivitet end læsning. I Bigscreen får du adgang til alle de applikationer, som du har liggende på din desktop og derfor kan du nemt blive fristet til at se videoklip på YouTube eller sætte en film i gang på Netflix. På den måde kan det være mere distraherende at læse en bog med VR i stedet for at sidde og bladre i en paperback bog.

Bogen er et headset på dit hoved

I første gang bringer VR noget helt nyt til bogorme og der er som sagt mange fordele, men der er også flere ulemper. Den største ulempe er at bogen er blevet til digital form, som sidder på dit hoved i VR-brillerne. Kvaliteten er derfor naturligvis ikke det samme.

Vi skal også passe på med hvor lang tid vi bruger bag skærmen. Det er ikke lang tid siden at amerikanske undersøgelser viste at to timer bag skærmen især er skadeligt for indlæringen blandt børn mellem 8 og 11 år. Praktisk talt er det også nemmere bare at læse en bog i papirform eller på fx en Kindle, især hvis du endnu ikke ejer en VR-enhed, som kan bruges til læsning af bøger.