Sådan kan du selv udgive en bog på nettet

Takket været teknologi har du i dag mulighed for selv at udgive dine bøger på internettet og det kan du læse om i denne artikel.

Hvad er forskellen på selv-udgivelse og traditionel udgivelse?

Der er mange fordele ved selv-udgivelse. Du har blandt andet 100 procent kontrol over hvor kreativ du kan være og du kan også beholde alle indtægterne samt alle rettighederne selv. Derudover kan du 100 procent have kontrol over hvor hurtig produktionen er og du arbejder i dit eget tempo.

Hvorfor vil du gerne skrive en bog?

Når du gerne vil udgive din egen bog skal du først og fremmest kunne svare på hvorfor du gerne vil skrive en bog. Det er en god ide at skrive mindst ti gyldige årsager ned til hvorfor du gerne vil skrive en bog. Det er den eneste måde at være sikker på at du er 100 procent engageret og at du skriver bogen på baggrund af den rette motivation.

Ansæt en god redaktør

Som selvudgiver har du måske ikke brug for et forlag, men du har brug for en god redaktør. Måske kender du en kvalificeret redaktør eller kender en, der kender en redaktør. Når du har fundet frem til en god redaktør er det vigtigt at du laver en test med ham/hende første omgang, hvor du betaler ham eller hende for at redigere fx et kapitel i din bog. På den måde kan du være sikker på at du kan bruge redaktøren til at redigere hele bogen.

Design det perfekte cover

Når du selv udgiver din bog er bogens cover vigtigere end nogensinde. Det engelske udtryk ”Don’t judge a book by its cover” gælder ikke i bøgernes verden hvor alle dømmer en bog efter dets cover. Derfor er det vigtigt at du finder en god bog designer, som kan hjælpe dig med at designe et bog cover, som sørger for at din bog skiller sig ud i mængden.

Udgiv din bog med Kindle Direct Publishing

Du kan oprette en konto på Kindle Direct Publishing, som er en del af Amazon. Her kan du oprette og administrere dine Kindle e-bøger, lydbøger og paperback bøger. Dette er den nemmeste måde at lære at udgive din bog på nettet i løbet af få minutter.

Du skal bare besøge Kindle Direct Publishing hvor du opretter en konto med enten din nuværende Amazon-konto eller med din e-mailadresse. Derudover skal du udfylde dine skatteoplysninger og når du har sendt den information vil din konto være klar.

Sådan lægger du din bog op på Kindle Direct Publishing (KDP)

Når du er klar til at udgive din bog skal du bare finde din boghylde i KDP og trykke på ”Kindle eBook Handlinger”. Derefter trykker du på ”redigér eBook indhold” og til sidst skal du klikke på ”upload eBook Manuskript” for at uploade filen fra din computer.