Bedste computerspil baseret på litteratur-værker

Du har sikkert tidligere hørt om bøger der er blevet til film, men har du nogensinde hørt om bøger, som er blevet til populære computerspil? Computerspil har været populære så længe, at folk nu satser på dem på samme måde som de satser på sport eller casino. I denne artikel kan du læse om tre sjove computerspil, som er inspireret af litteratur-værker, som også er værd at læse.

BioShock

Det populære spil BioShock er inspireret af bogen ”Atlas Shrugged”, som Ayn Rand udgav i 1957. Der findes flere forskellige BioShock spil og du kan blandt andet investere i BioShock: The Collection, som besøger af de tre spil, der er i serien.

Det hele handler om manden Jack, som på besynderlig vis lander i byen under havet Rapture, efter at han styrtede i havet med et fly. Her skal Jack rejse ind i de mørke kroge af den by, der engang var en livlig storby, men nu er den helt forladt. Lidt efter lidt finder du penge og eliminerer fjender samt samler ammunition i det veldesignede spil.

Assassin’s Creed

Jade Raymond, som har produceret Assasin’s Creed, har tidligere udtalt at computerspillet er inspireret af romanen ”Alamut” af Vladimir Bartol, som kom på gaden i 1938. Romanen finder sted i Alamut, som var et persisk fort omkring 100 km. fra det der i dag er Tehran.

Fortet blev i det 11. århundrede beskyttet af missionæren Hassan-i Sabbah og hans snigmordere, som kan oversættes til ”Assassins” på engelsk. Generelt bliver al historisk data fra Alamut-romanen brugt i Assassin’s Creed computerspillet.

Der er faktisk en sætning i Alamut litteratur-værket, som næsten bliver brugt helt ordret i spillet. I bogen står der ”Nothing is an absolute reality, all is permitted” (Intet er en absolut realitet, alt er tilladt” og i spillet bruges sætningen ”Nothing is true, everything is permitted” (intet er sandt, alt er tilladt).

Battle Royale

I 1999 udgav den japanske forfatter Koushun Takami bogen ”Battle Royale”, som er en fortælling om en gruppe unge studerende, der blev tvunget til at kæmpe i en kamp om liv og død i et program, som den autoritære japanske regering organiserede.

Battle Royale blev først gjort til en Manga-serie, som Takami selv skrev og senere blev det også til en film. Senere inspirerede Battle Royale forfatteren bag “The Hunger Games”, som først var en triologi af bøger og som dernæst blive filmatiseret. I The Hunger Games kæmper udvalgte unge også i en kamp om liv og død, som autoriteten organiserer.

Der findes mange computerspil, som kører efter dette ”Battle Royale” koncept om overlevelse som fx Arma 3 og H1Z1, men det absolut mest populære spil er Fortnite Battle Royale, som bliver spillet over hele verden disse dage.

I slutningen af november 2018 nåede spillet, som blev lanceret året før, helt op på mere end 200 millioner registrerede brugere og i foråret 2018 nåede det også op på flere aktive månedlige brugere end GTA Online.