Sådan bliver du forfatter på fuld tid

Hvis du skal være din egen chef og blive forfatter på fuld tid, så kræver det disciplin og at du er parat til at arbejde på mange forskellige projekter. I denne artikel kan du læse om hvordan du kan blive forfatter på fuld tid.  

Byg dit netværk op

Ligesom i mange andre brancher handler det at være forfatter på fuld tid om at opbygge et netværk. Lidt efter lidt kan du spørge ind til muligheder om forfatterarbejde fra bekendte.

Du skal være opmærksom på at du i starten sikkert bliver nødt til at takke ja til projekter, som du måske ikke havde forestillet dig at arbejde med. Derudover er der heller ikke mange penge at hente i de fleste skriveprojekter, men de kan være en god mulighed for at komme i gang.

Det handler om at skrive meget

Du kan desværre ikke nøjes med at satse på at du er et stortalent, som er super god til at skrive. Du skal i stedet fokusere på at skrive utroligt meget og gøre så meget som muligt for at være så effektiv som mulig. Det kan hjælpe at tage tid på hvor meget du rent faktisk kan skrive i løbet af 25 minutter i træk. På den måde tvinger du dig selv til at sætte dig ned og skrive og undgår at du rejser dig op hvert 10-15 minut for lige at sætte vasketøjet over, spise en snack osv.  

Lev af andre ting i forfatterverden

Mange succesrige forfattere lever af alle de ting, som cirkulerer rundt omkring det at være forfatter. Lige så snart at du har bevist dit værd ved at skrive en rigtig god bog kan du tjene penge på skrivekurser, manuskriptlæsning, blogging, noveller i ugeblade, foredrag, forlagsarbejde og meget mere. Som forfatter er det oplagt at tilbyde foredrag om sine bøger, men du kan også tilbyde skrivekurser, hvis du er en haj til hvad der skal til for at blive god til at udtrykke dig på skrift.

Find inspiration i ”The Bestseller Code”

Som ny forfatter er det en god ide at læse bogen ”The Bestseller Code” af Jodie Archer. Archer brugte fem år på at finde den gyldne opskrift til Bestseller-bøger.

Sammen med Matthew Jockers byggede Archer en algoritme, der kunne analysere skrivestil, tegnsætning, ordvalg, emner og meget mere. Derefter analyserede algoritmen 20.000 forskellige romaner, så det kunne blive muligt at forudsige bestseller-bøger.

Archer fortæller blandt andet om da Stieg Larsson dukkede op ud af det blå og fik succes med sine bøger ”Mænd Der Hader Kvinde”, ”Pigen Der Legede med Ilden” og Luftkastellet Der Blev Sprængt”. Herefter prøvede flere forlag at skrive kontrakter med mandlige forfattere fra Skandinavien, men meget få af dem opnåede succes for succesen havde hverken noget at gøre med Larssons nationalitet eller hvilket køn han var.
I undersøgelsen fandt litteraturforskeren Archer også ud af at ni ud af ti Bestseller forfattere kom fra journalistik og det handler om at kombinere maks. tre forskellige emner i bogen. ”The Bestseller Code” er det tætteste du kommer på en opskrift på nøglen til succes som forfatter.